Aktuellt

Folkets bröllopstårta

2010-05-19

Nu är det äntligen dags! Från och med nu kommer Folkets bröllopstårta finnas till försäljning hos oss. För varje såld tårta skänks tio kronor till Kronprinsessparets bröllopsstiftelse.

När Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling gifter sig är det Sveriges bagare & konditorer som fått hedersuppdraget att baka bröllopstårtan. För att hylla kärleken och fira bröllopet med svenska folket har branschen dessutom tagit fram Folkets bröllopstårta.  

För varje såld tårta skänks tio kronor till arbetet med att motverka utanförskap och främja god hälsa för barn och ungdomar i Sverige genom Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse. Sveriges bagare & konditorer räknar med att kunna skänka cirka två miljoner kronor till stiftelsen.

– Vi är väldigt glada över att intresset för Folkets bröllopstårta är så stort. Bröllopsyran har verkligen smittat av sig på svenskarna och konditorierna runt om i landet laddar nu för att stå rustade inför den stora efterfrågan. Många har redan fått flera förbeställningar på tårtan och det känns roligt att svenskarna äntligen ska få möjlighet att provsmaka Folkets bröllopstårta, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.

Folkets bröllopstårta påminner om en prinsesstårta till utseendet men skiljer sig till innehåll. Tårtan är bakad på mandelbotten och fylld med jordgubbskompott, vaniljbavaroise (mousse) och mandelkrisp. Folkets bröllopstårta är täckt av vit marsipan och dekorerad med kristyr, ett ljusblått sidenband och guldkrona.  Tårtan kommer finnas till försäljning på de flesta konditorier i Sverige och kostar 269 kronor för en tårta i 8 personers storlek.