Mat- och port. bröd                                                               

 

Vårt bageri är är endast stängt ett fåtal dagar per år, det innebär att vi alltid tillhandahåller färskt bröd när vi har öppet. De flesta av våra bröd bakas 6 dagar i veckan (måndag till lördag), vissa 7 dagar och någon sort 3 dagar i veckan. Vill du vara säker på att ett visst bröd finns när du kommer så ring och förbeställ för att inte bli utan.                                                                                                    

Betr. mjölet som kommer från Strängnäs valskvarn så innehåller det amylas, askorbinsyra & emulgeringsmedel (E472e) för att garantera högsta kvalitèt. I flera av våra degar har vi även ett mjukgörande medel, Lecisoft free som innehåller vetemjöl, socker & enzym. Fryspulver som innehåller vetemjöl, vetegluten, druvsocker, emulgeringsmedel (E472e), solroslecitin, askorbinsyra & enzym har vi i degar som görs på dagen och bakas av morgonen efter för att alltid vara färskt. Fryspulvret bevarar kvalitèn under mellanlagringen i frys & ger brödet bättre bakegenskaper.

                                                             (för större bild, klicka på resp. produkt)

valntsbrd.jpg

Månadens  Levainbröd 
Ett bröd där vår surdegstart börjar med russin som får jäsa under 2 veckor i vatten & honung. Vi gör varje månad en ny variant där vi blandar in olika mjölsorter förutom vete. Vetemjöl, salt & vatten är annars de enda grundingredienserna. bakas: Måndag - Lördag.  

Pris: 49:-

Levainbrd_ny.jpg

Surdeg-Levain Blanc

Vetemjöl, surdeg, salt.  

pris hel: 89:-   pris halv: 49:-

valntsbrd.jpg

 Surdeg-Valnöt

Vetemjöl, rågmjöl, surdeg, valnöt.

vikt ca: 900 gr.      

pris: 55:-

 

lantbrd_ny.jpg

Durum

vetemjöl*, vatten, durumvete*, salt, jäst, vetegluten*, druvsocker, emulgeringsmedel e472e, emulgeringsmedel e322 (solros) */allergen ingrediens     

pris: 32:- 

Formfranska_Nya.jpg

Formfranska  (med eller utan vallmofrön)

Ingredienser: Vetemjöl, jäst, rapsolja, salt, vetestärkelse, vetegluten, socker. bakas alla dagar.

Pris: 16:-

Rdbetsbrd_ny.jpg

Rödbetsbröd

Ingredienser: Vetemjöl, tärnade rödbetor, oblandat rågmjöl, solrosfrö, jäst, salt, fibrex. bakas: tisdag & torsdag.

Pris: 45:-

Mellangrovt_rgbrd.jpg

Mellangrovt rågbröd

Fullkornsmjöl av råg* (37,4%), vatten, vetemjöl*, sirap, salt, jäst, vetegluten*, dextros, rapsolja, enzymer. 

 */allergen ingrediens

vikt ca: 700 gr.      

pris: 32:-

Simpsonbrd.jpg

Simpsonlimpa

vetemjöl, vatten, rågmjöl, sirap, majsflingor, vetegluten, malt (korn, humle, lakrits), jäst, salt, socker, veg olja, rågsurdeg, mältat vete, dextros.

vikt ca: 700 gr.      

pris: 29:-

Dansk_rg_ny.jpg

Danskt rågbröd

Ingredienser: Vetemjöl, rågmjöl, klippt råg, sirap, solroskärnor, linfrö, rågsurdeg, jäst, salt. bakas: måndag, onsdag, fredag  

Pris: 47:-

Baguett.jpg

Baguette (lång painriche)

Ingredienser: Vetemjöl, jäst, rapsolja, salt, vetestärkelse, vetegluten, socker. bakas alla dagar.

Pris: 16:-

Surdegsbaguette_lng.jpg

 

Surdegsbaguette

Vetemjöl, surdeg, salt.

vikt ca: XXXgr.      

pris: 29:-   

st.ub lantbröd liten.jpg

Stenugnsbakat  Lantbröd 
Ingredienser: Vetemjöl, durumvetemjöl, svarta oliver, soltorkade tomater i olja, jäst, salt. bakas måndag-lördag  

Pris: 32:-

Hålkaka.jpg

Hålkaka
Ingredienser: Vetemjöl, svart sirap, oblandat rågmjöl, jäst, surdegspulver, salt, vetegluten, rapsolja, bakmalt. bakas alla dagar.

Pris: 14:-

Sportpanino.jpg

Sportpanino
Ingredienser: Vetemjöl, grahamsmjöl, oblandat rågmjöl, krossat rågmjöl, svart sirap, salt, havregryn, linfrö, solroskärnor. bakas: måndag- lördag.

Pris: 9:-

Ciabatta.jpg

Ciabatta
Ingredienser: Vetemjöl, matbrödspulver, jäst, salt. bakas måndag - lördag 

Pris: 9:-

Bagels.jpg

Bagels (med vallmo,  sesamfrö eller ost)
Ingredienser: Vetemjöl, maltsirap, rapsolja, jäst, salt. bakas måndag - lördag 

Pris: 7:-

Rågbulle.jpg

Rågbullar
Ingredienser: Vetemjöl, rågmjöl, veg. margarin, svart sirap, salt. bakas alla dagar 

Pris: 5:- (10 för 39:-)

Russinbräck.jpg

 

Russinbräck
Ingredienser: Vetemjöl, svart sirap, oblandat rågmjöl, russin, jäst, surdegspulver, salt, vetegluten, rapsolja, bakmalt. bakas alla dagar.

Pris: 5:- (10 för 39:-)

Fin form bräck.jpg

Fin form
Ingredienser: Vetemjöl, oblandat rågmjöl, svart sirap, krossat rågmjöl, jäst, rågflingor, linfrö, vetegluten, surdegspulver, bakmalt, salt. bakas alla dagar 

Pris: 5:- (10 för 39:-)

solrosbulle.jpg

Solrosbullar
Ingredienser: Vetemjöl, grahamsmjöl, oblandat rågmjöl, krossat rågmjöl, svart sirap, salt, softa - mjukgörande konsistensgivare. bakas alla dagar.

Pris: 5:- (10 för 39:-)

thekakor.jpg

Thekaka
Ingredienser: veg. margarin, socker, jäst, torrmjölk, salt. bakas alla dagar 

Pris: 5:- (10 för 39:-)

småfranska.jpg

Småfranska  
Ingredienser: Vetemjöl, jäst, rapsolja, salt, vetestärkelse, vetegluten, socker. bakas alla dagar 

Pris: 5:- (10 för 39:-)

Källarfranska.jpg

Källarfranska  
Ingredienser: Vetemjöl, jäst, rapsolja, salt, vetestärkelse, vetegluten, socker. bakas alla dagar 

Pris: 5:- (10 för 39:-)